Puhuja

Kesäjuhlien 2021 puhujaksi on kutsuttu Elizabeth Talbot.

Teol. tri Elizabeth Viera Talbot on maailmanlaajuisen adventtikirkon Pohjois-Amerikan osaston Jesus 101 Biblical Institute -mediayksikön puhuja ja johtaja. Toiminta on suunniteltu tarjoamaan syvällistä, kristuskeskeistä opetusta. Elizabeth esiintyy säännöllisesti HopeTV:n ja Esperanza TV:n kanavilla, useilla kansainvälisillä TV-kanavilla ja muilla media-areenoilla, samoin kuin radiolähetyksissä ympäri maailman. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita. Lisätietoa saat websivulta www.Jesus101.tv. Kuunnellaksesi ja katsellaksesi päivittäisiä hartauksia, raamatuntutkisteluja, videoita, äänikirjoja ja paljon muuta, lataa Applen tai Androidin sovellus Jesus101. Joitain hänen puheitaan voi katsoa myös suomeksi tekstitettynä osoitteesta www.hopetv.fi.

Elizabeth syntyi Argentiinassa adventistilähetyssaarnaajien perheeseen. Hänen isänsä Juan Carlos Viera oli adventtikirkon johtaja alueella, joka kattaa Argentiinan, Paraguayn ja Uruguayn ja myöhemmin Ellen G. White Estate -toimikunnan johtaja maailmanlaajuisen adventtikirkon keskushallinnossa Yhdysvalloissa. Varhaisesta lapsuudesta asti Elizabethin vanhemmat juurruttivat häneen rakkauden Jeesukseen, ja hän leikki saarnaavansa ja opettavansa kootessaan nukkensa kuulijoiksi.

Saatuaan päätökseen filosofian kandidaatin tutkinnon musiikkikasvatuksessa Elizabeth työskenteli liike-elämässä useita vuosia kirjanpidon ja hallinnon tehtävissä. Tuona aikana hän suoritti maisterin tutkinnon organisaatiokäyttäytymisessä. Adventtikirkko kutsui hänet kokoaikaiseen pastoraaliseen työhön, minkä hän iloiten hyväksyi kutsuna Jumalalta. Hänestä tuli pastori ja evankelista, joka suoritti teologian maisterin ja tohtorin tutkinnot Uuden testamentin eksegetiikassa. Lopulta hänestä tuli seurakuntansa johtava pastori ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti.

Elizabeth on nauttinut evankelioimisesta sen monissa muodoissa ja uusilla areenoilla. Nyt hän elää todeksi kutsumustaan Jesus 101 -televisio- ja radiolähetystyön puhujana ja johtajana. Hän on naimisissa perheterapeutti Patrick Talbotin kanssa. Elizabethin elämän tärkein kiinnostuksen kohde on levittää hyvää sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta: ”Se on kuin tuli luissani”, hän sanoo ja tarkoittaa sitä!