Siirry sisältöön
Perjantai 14.30-15.30:
- Rethinking Ministry (Palvelutehtävän uudelleenarviointi), Daniel Duda (tulkataan suomeksi), teltta
- The most usual way we try to change the church is by running a program (usually coming from elsewhere). But we have all seen that it does not work. What is a Biblical way to minister to people around us? What are the principles that are not only Biblical, but also bring a sustainable change on a local church level where you are?
- Yleisin tapa, jolla yritämme muuttaa seurakuntaa, on suorittaa ohjelma (jonka saamme yleensä muualta). Olemme kuitenkin kaikki nähneet, että se ei toimi. Mikä on raamatullinen tapa palvella ympärillämme olevia ihmisiä? Mitkä ovat ne periaatteet, jotka eivät ole vain raamatullisia, vaan tuovat myös kestävän muutoksen paikallisseurakunnan tasolle, sinne missä sinä olet?
Perjantai 16.00-17.00:
- Seurakuntakasvun ideapankki ja keskustelu, Atte Helminen, uskonnon luokka
- ”Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät” (Ps.127:1). Miten löytää Jumalan siunaukset seurakuntaansa kohtaan? Terveiden pienten yhteisöjen rakentaminen on mahdollista – seurakunnat uudistuvat – toivoa on!
- Rukous, Liia Kaitanen, auditorio
- Kerran eräältä mieheltä kysyttiin:
”Mitä olet saanut rukoilemalla säännöllisesti joka päivä?” Hän vastasi: ”Ei mitään… mutta anna minun kertoa teille, mitä olen menettänyt: vihan, egon, ahneuden, masennuksen, turvattomuuden ja kuolemanpelon.” Rukous on ihme. Se on hyvä tapa, puhumista, hiljentymistä, ylistystä, itkua. Se on kaikkea sitä plus ihme, joka syntyy, kun olemme yhteydessä Jumalaan. Tervetuloa keskustelemaan tästä ihmeestä ja rukoilemaan yhdessä!
- Nuorten aikuisten seurakuntaexodus – Miksi postmoderni sukupolvi jättää kristinuskon, Mikael Takamaa, suomen luokka
- Seurakunnissa puhutaan paljon jäsenistön vanhenemisesta ja nuorten lähtemisestä. Ajat, arvot ja kulttuurit muuttuvat nopeasti ja näyttää siltä, että useat länsimaat ovat muuttuneet jälkikristillisiksi. Mitkä tekijät johtavat siihen, että monet nuoret aikuiset jättävät kristillisyyden taakseen? Voisiko asialle tehdä jotain? Jos kyllä, niin mitä? Mitä uhkia ja mahdollisuuksia asiaan liittyy? Tule mukaan pohtimaan.
- Tyhjällä vatsalla ei ole korvia – ADRA, Jani Virolainen ja Martynas Baltiejus, englannin luokka
- Tarinoita elämän muuttumisesta ja tiedon muuttavasta voimasta. Tule kuuntelemaan kehitysyhteistyön vaikuttavuudesta.
Sapatti 14.30-15.30:
- The need to study carefully the text of the book of Revelation, Ioannis Giantzaklidis, uskonnon luokka, 2. krs
- The workshop addresses common errors in interpreting Revelation that arise from shallow, selective, or prejudiced readings. The goal being to equip the participants with principles needed to interpret Revelation or other books of the Bible.
- Rethinking Discipleship & Spirituality, Daniel Duda (tulkataan suomeksi), teltta
- Probably all of us would want to be a spiritual person. But what is true Biblical spirituality? Jesus was very critical of people who have been perceived as stalwarts of spirituality in his day. How do we become committed disciples of Jesus? How does change happen in a life of a Christian so that we are not just treading water until Jesus comes, but experience growth to maturity?
- PariAsiaa: Kipinöitä parisuhteen kosketukseen, Ansku Jaakkola pastori, Solmuja parisuhteessa -neuvoja, ruostin luokka 3. krs
- -Arkihellyyttä ja riittävän hyvää seksuaalista läheisyyttä
-Kosketuksen monet muodot ja sävyt
-Hehkun vaaliminen
-Kipinän sammuttajia
-Elinvoimaa kosketuksesta
- Opetuslapseus, Kaarina Villa, englannin luokka, 3. krs
- Matkalla hengelliseen kypsyyteen – Kanavassa pohditaan, miten Jeesus kutsui seuraajiaan kasvamaan opetuslapsiksi, joiden kautta Jumalan valtakunta kosketti silloista maailmaa. Mitä voimme oppia heiltä?
- Lasten ja nuorten hyvinvointia edistämässä, Merja Kinnunen, suomen luokka, 3. krs
- Kasvattaminen haastaa kännyköiden, odotusten ja erilaisten uhkien jne. keskellä. Miten luodaan lapsen ja nuoren hyvinvoinnille kestävä perusta? Yhteistä keskustelua ja pohdintaa!
- Ukrainalaisten kanava, Liia Kaitanen, audiotorio, 2. krs
- Благослови душа моя Господа! Когда мы открываем наши сердца для Бога мы меняемся, там где Бог, там все преображается. Возвышенная музыка и прославление – это атмосфера неба. Приглашаем всех, кто понимает русский язык к совместному прославлению Господа в пении и свидетельствах. Играют Илья и Наталья Куреловы а также Денис Степанов.
- Kiitä Herraa minun sieluni! Kun avaamme sydämemme Jumalalle – me muutumme, missä Jumala on, siellä kaikki uudistuu. Hengellinen musiikki ja ylistys ovat taivaan ilmapiiri. Kutsumme teitä kaikkia, jotka ymmärrätte venäjän kieltä, yhdessä ylistämään Herraa laulamalla ja todistamalla. Soittavat Ilja ja Natalya Kurelov ja Denis Stepanov.
- Oikeudenmukaisempaa maailmaa rakentamassa -ADRA, Jaana Lahtinen-Mayengo ja Sari Mäntyjärvi, kemian luokka 4. krs
- Kanavassa tulemme käymään dialogia moninaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon teemoihin liittyen. Ravistelemme tuttuja ajatusmallejamme ja yritämme nähdä asioita oman kuplamme ulkopuolelta. Tutustumme myös ADRA:n teiniäitihankkeeseen Ugandassa. Tule rohkeasti mukaan keskustelemaan!
- Hyvinvointia kaikille sielunhoidon näkökulmasta, Terveystyö, biologian luokka, 4. krs
- Jokaisella on kaipuu voida hyvin. Joskus vain ajaudumme tilanteeseen, jossa kipuilemme elämämme kanssa fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti ja/tai hengellisesti. Sielunhoito on arvokas työmuoto, jonka kautta kirkko pystyy kohtaamaan ihmisten hädän. Raamattu sanoo, että meidän tulisi kantaa toistemme kuormia (Gal. 6:2). Sielunhoito on yksi tapa ottaa osaa toisten taakkojen kantamiseen. Onnistunut sielunhoito tuo kirkkoon uutta elinvoimaa, koska se vaikuttaa uudistavasti ihmisiin ja ihmissuhteisiin. Kuinka saimme enemmän hyvinvointia kaikille sielunhoidon näkökulmasta? Tervetuloa kuulemaan ja pohtimaan asiaa.
- Nettikirkon mahdollisuudet, Kimmo Ilola, Lasikäytävä, Lasis, asuntolarakennuksia yhdistävä käytävä
- Nettikirkko vai oikea kirkko? Mikä on seurakunnan ja jumalanpalveluksen tulevaisuus? Jokainen omalla koneellaan omassa poterossaan vai kaikki yhdessä ylistämässä?
- Oikos – tule mukaan perheeseen, Linda Helin ja Mikael Takamaa, alakoulu 3-4 luokka 3. krs (B-asuntolan ent. olohuone)
- Millaista on asua vuosi inspiroivassa kristillisessä yhteisössä palvellen, jakaen, kasvaen ja uskoen? Tule tutustumaan Oikos-talon visioon ja toimintaan sekä kuulemaan aitoja kokemuksia Oikos-vuodesta talossa asuneilta tiiminjohtajilta. Työpaja sopii sinulle, joka haluat tietää Oikoksesta lisää, sinulle, joka haluat innostua ja saada ideoita yhteisön rakentamiseen sekä erityisesti sinulle, joka pohdit, voisiko Oikos olla sinun juttusi ensi syksystä alkaen.
- Miksi Jumala sallii kärsimyksen?, Kalervo Aromäki, ruokateltta
- ”Miksi minä?” tai ”miksi juuri nyt?” lienevät keskeisimpiä kysymyksiä, kun sairaus tai menetys koskettavat. Vastauksia ei aina löydy, mutta yhdessä välittävien ihmisten kanssa ja ajan kuluessa ihminen itse voi löytää vastauksen.
Kärsimys väistämättä nostaa esiin myös kysymyksen Jumalan oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta. Tarkastellaan yhdessä paria-kolmea näkökulmaa em. kysymykseen.